luni, mai 30

Bolile coloanei

Pentru cine nu stie: ultima mea preocupare este masajul de recuperare medicală. In mare parte e vorba de anatomie, musai biomecanică şi practică cu "mici chichiţe". Examenul final e in iulie. Mă pregătesc. Cu cât citesc mai multe despre coloana vertebrală cu atât mai mult cred că toată lumea ar trebui să facă recuperare medicală. Pentru că, din câte văd, suntem cam departe de recuperarea morală...

Cum aşa? Să vă explic. La cursul de recuperare discutăm despre cifoza si scolioză, boli de atitudine, exagerări ale curburilor existente. Adică stai prost.E o problemă de atitudine. Si cu cât mai mult stai prost cu atât mai mult te imbolnăveşti.
In cazul coloanei vertebrale totul incepe de la lene : ti-e lene sa faci un control elementar pt ca nu ai timp si te pomenesti ca ai coloana strâmbă la 30 de ani apoi te miri de ce te doare spatele cand trb sa-ti iei progeniturile în braţe.In celălalt caz, al verticalităţii morale, e mai complicat. Trebuie puţină practică. Din păcate, lenea este o atitudine care se învaţă destul de uşor. Cum aşa? Fooarte simplu...

Seful tipa la tine ca la ultimul sclav de pe plantatie. Si tu stai. Nu zici nimic: seful are intotdeauna dreptate. Te-ndoi . Vânzătoarea de la piata iti dubleaza pretul la partrunjel, te minte in fata. Nu zici nimic: te certi pentru 0.5 lei? Te-ndoi. Vecinii isi caca cainele langa masina ta in fiecare dimineata. Nu zici nimic: animalul are si el nevoile lui. Te-ndoi. Ti se cere sa minti, pentru binele echipei. Nu zici nimic: doar esti un team player, nu? Te-ndoi. Ti se impune concediu de odihna la o data anume. Nu zici nimic: daca ai semnat contractul de munca, asta e. Te-ndoi. Vezi cum un hot fura un portofel in fata ta. Nu zici nimic: poate te taie pe fata.Te-ndoi. Concursul de angajare e fraudat. Nu zici nimic:oricum, posturile erau luate deja. Te-ndoi. Un aurolac se pisa intr-o sticla la 2 metri de banca ta. Nu zici nimic: ce sa-i ceri unui aurolac? Te-ndoi. Ti se cere spaga pentru angajare. Nu zici nimic:te gandesti de unde sa faci rost de 5000 euro? Te-ndoi. Sefu iti cere "favoruri" sa-ti pastrezi locul de munca. Nu zici nimic. Te gandesti ce culoare trebuie sa fie lenjeria. Te-ndoi. CFR-ul iti face dosar penal daca nu platesti integral o calatorie de 300 km intr-un vagon fara WC. Nu zici nimic: trebuie sa ajungi acasa. Te-ndoi. And so on and so on..

Cand te-ai indoit destul salutul tau suna asa : Buna ziua, domnule doctor/director/administrator/presedinte. Ce face domnul doctor/director/administrator/presedinte? Totul este bine domnule doctor/director/administrator/presedinte. Aveti nevoie de ceva domnule doctor/director/administrator/presedinte? Sunt aici daca aveti nevoie de mine domnule doctor/director/administrator/presedinte.

Ştiu sigur că aşa se începe o conversaţie pentru că eram acolo. Eram acolo la 8 dimineaţa pentru un exudat buco-faringian şi am văzut cum tipa mai avea puţin până făcea plecăciuni. Si ăsta, doctorul, nici măcar nu s-a uitat la ea.I-a dat ignore. SPAM. Am vrut să-i zic: Auzi,fă, da de ce nu te intorci si cu curu sa te f##a mai bine. Nu este asta gestul de supunere suprem din lumea animalelor? Sau ce mama dracu spun aştia de la Discovery? Dar n-am zis nimic. N-am zis nimic şi brusc mi-am adus aminte de melodia din filmul Rio pe care-l văzusem cu o seară inainte. Melodia aia faină de la început cânt toate păsărelele cântă şi totul e frumos şi colorat. Probabil vreun mecanism de apărare al ego-ului sau cine ştie ce. Probabil my other than conscious mind incerca să facă vreo analogie ... Oricum, nu prea a funcţionat. Altfel, de ce aş sta la 12 noaptea să fac mind dumping doar doar voi scapa de imaginea asta.

Mai mult, să scap de scuzele pe care i le tot găsesc asistentei şi tuturor celor care au trecut prin fazele pe care le-am descris. Poate că asistenta mai are putin şi se pensionează, poate nu vrea să-şi strice un viitor cu 20 lei pe lună mai bogat. Poate că se te culci cu şefu e o variantă la fel de legitimă ca oricare alta. Poate că din aia 50 de bani tanti de la zarzavaturi işi ia o ciorba la prânz. Poate că pe aurolacul ală nu-l primeşte nimeni intr-un WC public. Poate că vezi atâtea lucruri aiurea încât alea devin realitatea. Poate că altceva nu mai a mai rămas de văzut. Poate că asta e. Poate că "nu ne-am născut in locul potrivit". Poate că orice e posibil. Poate că exagerez... Poate că nu vreau să scap de imaginea asta pentru că inseamnă ceva. Poate că tot ce se întâmplă are un motiv. Poate că e o ironie a sorţii dar un exerciţiu de relaxare al coloanei se numeşte "rag doll" , păpuşă de zderenţe. Poate că a fost o idee bună că am renunţat la facultatea de filosofie .. Cine ştie ce gânduri mai aveam la ore târzii din noapte..


Oricum, un lucru e clar: mâine mă apuc de extensii


PS: Am auzit ca daca te speli des pe maini esti scutit de sentimentele de culpabilitate. Pentru ca la nivel inconstient, imiti gestul lui Pilat de "spalare a mainilor". Oare daca iti indrepti spatele de fiecare data cand ti se intampla ceva nedrept te simti mai puternic? Chiar daca nu rezolvi nimic, macar sa te zburlesti putin. Asa, ca pisicile..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu